7 maart Verkiezingsdebat Leidsche Rijn Vleuten de Meern Haarzuilens

Verkiezingsdebat Leidsche Rijn Vleuten de Meern Haarzuilens

21 maart zijn er in Utrecht gemeenteraadsverkiezingen. Weet u al wat u gaat stemmen? Welke plannen hebben de politieke partijen in petto voor de inwoners van Leidsche Rijn Vleuten, De Meern en Haarzuilens? Voor een antwoord op die vraag komt u op woensdag 7 maart naar het Podium Hoge Woerd voor het grote verkiezingsdebat georganiseerd door de wijkraden van Leidsche Rijn en Vleuten-de Meern-Haarzuilens.
De partijen die hebben aangegeven op 7 maart deel te nemen zijn: D’66, Groen Links, VVD, SP, PvdA, CDA, CU, Stadsbelang, PvdD, Student & Starter, alsmede DENK en Seniorenpartij Utrecht.
Het debat zal worden geleid door journalist en talkshowpresentator Cees Grimbergen. Hij zal aan de hand van actuele thema’s over de onderwerpen Onderwijs, Huisvesting, Klimaat, Verkeersveiligheid en (Burger)participatie de aspirant gemeenteraadsleden aan de tand gaan voelen. De avond zal dynamisch zijn en de partijen horen van te voren over welk onderwerp zij met elkaar in debat gaan. Maar ook bewoners kunnen deze avond hun vragen stellen aan de politici.

Hoe kijken zij naar de verkeersonveilige situaties in de wijk na het aanpassen van bijvoorbeeld de situatie rondom de busbaan bij winkelcentrum Vleuterweide?
Zijn er straks genoeg goede middelbare scholen voor alle hier opgroeiende kinderen?
Hoe denken de verschillende politieke partijen over windmolens in polder Rijnenburg?
Hoe houden we Leidsche Rijn betaalbaar voor iedereen?

Kortom een heleboel vragen die kiezers van Leidsche Rijn Vleuten de Meern en Haarzuilens hebben op het gebied van Onderwijs, Verkeersveiligheid, Wonen, Klimaat en Burgerparticipatie kunnen worden gesteld. Zo hopen de beide wijkraden inwoners te helpen bij het maken van hun keuze op 21 maart.

De avond wordt gehouden in Podium Hoge Woerd aan Hoge Woerdplein 1 in De Meern en is gratis toegankelijk.

19.15 uur: zaal open
20:00 uur: aanvang debat
22:00 uur: einde debat

Na afloop kunt u natuurlijk nog met partijen napraten in het Castellum Café.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *